KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Verkeersmaatregelen op 15 april tijdens 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Zwolle – Zaterdag 15 april is de twaalfde 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Om het hardloopevenement in goede banen te leiden neemt de gemeente tussen 15.15 en 19.00 uur verkeersmaatregelen, op en rond de looproute. Zoals aan de Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum SIO (start/finish), de fietstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel.

Om 14.30 uur is de Kidsrun, met als route een rondje Thorbeckelaan. De volwassen hardlopers starten om 17.00 uur aan hun 5 of 10 mijl. Hun looproute is: Thorbeckelaan – Nieuwe Deventerweg – Zwarteweg – Schellerbergweg – dijk IJssel – Schellerdijk – Oldeneelweg – Beekmanpad – Harculosepad naar Harculo en weer terug – IJsselcentraleweg – Thorbeckelaan (via fietspaden). Verwachting is dat zij op z’n laatst om 19.00 uur finishen.

Meer informatie over het parcours is te vinden op de website van de organisatie.

Autoverkeer

De hardlopers gaan grotendeels over fiets- en wandelpaden. Toch heeft gemotoriseerd verkeer tussen 17.00 en 19.00 uur overlast op verschillende plekken in Zuid:

beperkte doorgang als hardlopers voorbijkomen op onder andere de rijroutes Pilotenlaan – Forelkolk (winkelcentrum Forelkolk) en Commissarislaan – IJsselcentraleweg. Verkeersregelaars laten verkeer door wanneer dat kan.
afsluiting Nieuwe Deventerweg op gedeelte Ittersumallee – Thorbeckelaan, tussen 16.00 en 17.45 uur.
Adviesroute voor verkeer van en naar Ittersum is: Oldeneelallee – Nieuwe Deventerweg – Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle. De fietsroute is daardoor bijvoorbeeld ter hoogte van de Ijssel niet beschikbaar.
Adviesroutes voor fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan, zijn:
Schellertunnel – Jofferenlaan – Grenslaan – Grenspad (fietspad langs IJsselalee) – Bloksteeg – Gruitmeesterslaan – Ter Kuilenpad;
via Hortensiapad/Hortensiatunnel fietsroute binnenstad/Assendorp naar Zuid.

Openbaar Vervoer

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 15.00 en 20.00 uur een andere route door Zuid. Een aantal bushaltes vervallen dan.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button