Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Autoverzekering Zwolle ruim 7% duurder

Inwoners van Zwolle betaalden in 2023 ruim 7% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden de inwoners nog bijna 68 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gestegen met ruim 7% naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betalen de inwoners van Zwolle ruim 58 euro meer voor hun autoverzekering.

Ondanks de stijging betalen de inwoners van Zwolle niet meer dan de gemiddelde Nederlander. In 2023 betaalde de gemiddelde Nederlander ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is 2% meer dan de gemiddelde autoverzekering in Zwolle kost.

Tip! Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo vind je in één oogopslag de goedkoopste autoverzekering en bespaar je gemiddeld 237 euro op je autoverzekering!

Autoverzekering Zwolle duurder door meer gevallen autodiefstallen

Dat de autoverzekering in Zwolle duurder is geworden, komt voornamelijk door een toename in autodiefstallen. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een toename is van ruim 33% in autodiefstallen in Gelderland. Een toename in criminaliteit rondom auto’s betekent een verhoogde kans op schade aan auto’s. Om deze mogelijke schadeclaims te kunnen betalen, verhogen verzekeraars de premies van hun autoverzekeringen.

Autoverzekering Zwolle duurder dan gemiddelde Overijssel

Ook betalen de inwoners van Zwolle meer dan wat de gemiddelde Overijsselaar betaalt voor zijn autoverzekering. In 2023 kostte de gemiddelde autoverzekering in Overijssel bijna 70 euro. Hierdoor staat Overijssel op de 8ste plek van hoogste premies in Nederland. De hoogste premie vind je in Zuid-Holland, daar kost de gemiddelde autoverzekering ruim 81 euro per maand. De laagste premie bevindt zich in Friesland. Daar betalen de Friezen gemiddeld bijna 57 euro per maand voor hun autoverzekering..

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren