Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Verbouwingsvirus Gemeente Zwolle slaat over op Theater Buitensoos

Zwolle – Theater Buitensoos (onderdeel van Nieuwe Buitensociëteit Meeting Center in Zwolle) straalt weer als nooit tevoren. Het historische concertgebouw -dat beter bekend staat als een uniek Congres & Event Center- is in de afgelopen maanden grondig vernieuwd. Opnieuw is Theater Buitensoos de meest authentieke Theater-, Congres- en Eventlocatie van de regio. Het verbouwingsvirus van de Gemeente Zwolle op het Centraal Station manifesteert zich daarnaast letterlijk voor de voordeur. Na de vernieuwingen heeft Theater Buitensoos zijn oude glans weer helemaal terug en opent ze de deuren voor unieke events die Theaterkracht verwachten om hun bijeenkomst beleving en momentkracht te geven.

Zwolse Theaterkracht

De ingrijpende vernieuwing van Theater Buitensoos is onderdeel van de nieuwe strategie om bijeenkomsten (in het algemeen) meer emotie en beleving te geven. “In deze digitale samenleving en economie zien we een stijgende vraag naar inspirerende bijeenkomsten. Opdrachtgevers zoeken naar een locatie die een wezenlijke bijdrage levert aan de bijeenkomst. Ons Theater is beleving pur sang. Zodra een opdrachtgever ons Theater voor het eerst bezoekt, zien ze de WOW-factor in levende lijve”, aldus Ingeborg Peterson Directeur Theater Buitensoos/Nieuwe Buitensociëteit.

Foto © RTV Focus Zwolle

Theater Buitensoos geeft Podium weg

Het vernieuwde Theater Buitensoos is het nieuwe jaar begonnen met het weggeven van haar Podium. “Ons bijzondere Theater is beschikbaar voor een mooi ‘maatschappelijk event’. We zijn graag bereid om onze deuren open te zetten voor een nauwe samenwerking met een goed doel waar we een mooie bijdrage aan kunnen leveren. De Theaterkracht kan ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren voor een uniek event” Aldus Ingeborg Peterson. Het bedrijf roept organisaties en instellingen op om zich in te schrijven voor de (gratis) Theaterkracht van Theater Buitensoos.

“We willen graag ons Podium weggeven aan een mooi initiatief. Het Theater is van iedereen.”

Over Theater Buitensoos

Waar historie en toekomst elkaar vinden, gebeurt iets wonderlijks. Daar wil je zijn. Ons Theater Buitensoos geeft dat verbluffende gevoel, al meer dan 130 jaar. Het is dan ook een locatie met een verhaal. Theater Buitensoos ontstond in het midden van de 19e eeuw. De bouw van de grote zaal in 1889 was de oplossing én een gouden idee voor de openlucht zaal die er toen al aanwezig was. Het werd het magische Theater Buitensoos die we nu nog dagelijks en dankbaar gebruiken.

Met haar LED-lampen die in alle kleuren ingesteld kunnen worden, theaterstoelen die in alle gewenste opstellingen geplaatst kunnen worden en een laag en hoog podium waar de mooiste verhalen verteld kunnen worden, is Theater Buitensoos van 150-800 personen zittend en tot 1250 personen staand geschikt voor elk event.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button