ActiesNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verbouwing Brandweerkazerne Marslanden gestart

De Veiligheidsregio IJsselland verhuist met ingang van 1 april 2015. De ondersteunende organisatieonderdelen die nu nog gehuisvest zijn aan de Zeven Alleetjes krijgen een nieuwe plek in de brandweerkazernes in de regio. In Zwolle wordt de kazernes aan de Marsweg daarvoor op dit moment verbouwd. Er komen op deze locatie 100 flexplekken voor de ondersteunende diensten.

Janny Nijsingh van Veiligheidsregio IJsselland vertelt: ‘Het is eigenlijk een mooie samenloop van omstandigheden. Het gebouw aan de Zeven Alleetjes is verkocht aan de gemeente Zwolle. Binnenkort starten daar de verbouwingen voor de nieuwe Stadkamer die er in gevestigd gaat worden. Dus voor ons hield het daar op. Ook zijn we begin vorig jaar als organisatie gegroeid doordat de Brandweer IJsselland is toegevoegd. Reden voor ons om de ondersteunende- en beleidsmatige diensten dichter bij de operationele diensten te plaatsen en hiermee ook meer lokale verbondenheid te creëren.’

Op 1 april moet de verbouwing in Zwolle zijn afgerond. De ondersteunende diensten bedrijfsvoering, financiën , HRM, facilitaire zaken,  informatie en automatisering, bestuur,  beleid en communicatie,   veiligheidsbureau en GHOR zullen op dat moment vanuit de kazerne aan de Marsweg gaan werken.

GGD IJsselland

De GGD IJsselland, die ook aan de Zeven Alleetjes zit,  gaat ook verbouwen. Vanaf 1 april 2015 tot 1 april 2016 gaan zij tijdelijk naar  het kantoorpand Spoorstate aan de Hanzelaan in Zwolle. Vanaf 1 april 2016 keren zij weer terug naar de Zeven Alleetjes.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button