Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

VELT organiseert cursussen voor tuinders

Zwolle – In januari organiseert VELT (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) afdeling Zwolle weer twee cursussen voor tuinders. De vierdelige Basiscursus Biologisch Moestuinieren en de tweedelige cursus Permacultuur in je moestuin.

Heb je een tuin en wil je graag op een natuurlijke en makkelijke manier daarin werken dan kun je met een van deze cursussen lekker aan de gang.

In de basiscursus komen aan de orde o.a. bodemkennis en bewerking, meststoffen, composteren, vruchtwisseling, biodiversiteit, zaaien en oogsten. Je gaat naar huis met een zelfgemaakt teeltplan en een zaaikalender voor 2020.

De data voor deze cursus zijn de 4 dinsdagen in januari. Aanvang 19.45 tot 22.00 uur. Locatie Cultuurhuis Stadshagen. Cursusgeld voor deze avonden is 90 euro en voor Velt leden 60 euro.

Bij de tweede cursus: Permacultuur in je moestuin wordt dieper ingegaan op de aanleg en komen aan de orde de praktische principes van perma, humus, mulchen, groenbemesters, welke planten zijn aanvullend, plantenfamilies, kleinfruit, bloesemboog en meer. Je maakt je eigen tuinplan en een werkkalender voor je tuin.

De data voor deze cursus zijn 15 en 29 januari. Aanvang 19.45 tot 22.00 uur. Locatie Wijkboerderij De Schellerhoeve, Schellerpark in Zwolle Zuid. Cursusgeld voor beide avonden 85 euro en voor Velt leden 55 euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button