Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Veel verkeersmaatregelen door evenementen in augustus

Zwolle – Er vinden in augustus 2022 weer diverse evenementen en activiteiten plaats, waaronder in en nabij de binnenstad. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Zwolse Zomerkermis (12 tot en met 21 augustus)

De Zomerkermis wordt van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 21 augustus voor de derde keer in Park de Wezenlanden gehouden. Sinds 2022 is dat de definitieve locatie. Lees hier het artikel van de Stentor met meer informatie hierover.

Het park is vrij toegankelijk en bereikbaar via twee ingangen. Komt u met de fiets naar de Zomerkermis, dan kunt u gebruikmaken van de fietsparkeervakken aan de Luttenberstraat, Schuurmanstraat en Wethouder Alferinkweg. Bezoekers die met de auto komen raden we aan om hun voertuig te parkeren op het parkeerterrein van de Turfmarkt (betaald parkeren). Het is vanaf deze locatie zo’n 5 – 7 minuten lopen naar het kermisterrein.

Meer informatie over het programma, de deelnemende attracties en openingstijden vindt u hier.

Straatfestival (19 augustus)

Op vrijdagavond 19 augustus vindt het Straatfestival plaats in de Zwolse binnenstad met diverse optredens. De opbouw van de podia voor deze optredens start op vrijdagmiddag 19 augustus (na de markt).

Meer informatie over het programma vindt u hier.

Verkeer binnenstad

Op vrijdag 19 augustus is de binnenstad vanaf 18.00 uur alleen nog toegankelijk voor voetgangers. Deze maatregel nemen we voor uw veiligheid. Bewoners van de binnenstad, die ‘s avonds hun auto nodig hebben, kunnen het beste hun voertuig voor 18.00 uur buiten de stadsgracht parkeren.

Hieronder nog een aantal punten waar u op 19 augustus op dient te letten wanneer u een bezoek brengt aan de binnenstad:

Om 18.00 uur gaan de bruggen over de stadsgracht dicht voor al het overige verkeer. Dit geldt ook voor taxi’s. Hier zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer door te verwijzen naar mogelijke locaties om te parkeren. Taxi’s hebben hun taxistandplaatsen op de Kamperpoorterbrug en aan Groot Wezenland, vlakbij het Kerkbrugje;
Voor mensen die op de fiets komen zijn rondom de binnenstadsgracht tijdelijke fietsenstallingen aanwezig;
De stadslijnen 2 en 10 rijden op vrijdag 19 augustus via centrumhalte Katwolderplein. Ook de stadslijnen 4 en 13 rijden na 17.00 uur om via Katwolderplein; voor 17.00 uur wordt er nog gereden via bushaltelocatie Wilhelminasingel – Kerkstraat. Bij centrumhalte Katwolderplein halteren meerdere stads- en streeklijnen. De halte is op korte loopafstand van de binnenstad gelegen.

Overige evenementen en herdenking

Herdenking slachtoffers Oost-Azië (15 augustus)

Alle militaire en burgerslachtoffers die in 1941-1962 zijn gevallen in Oost-Azië, herdenken we op maandag 15 augustus in Park Eekhout. De herdenking is van 19.15 tot 20.30 uur, bij het Indië- en Nieuw-Guineamonument. Vanwege deze herdenking is de Emmawijk, tussen parkeergarage Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug, tussen 18.30 en 20.30 uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Nieuwe Havenbrug, Eekwal en Kamperpoortenbrug. Parkeerlocatie Emmadek blijft toegankelijk via de zijde Harm Smeengekade.

Meer informatie over de herdenking vindt u hier.

ZwollePride, Land van Oak en City Swimm (26 tot en met 28 augustus)

Het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus staat in teken van ZwollePride. Dit evenement vindt plaats in de binnenstad, de wijnfair Het Land van Oak in Park Eekhout. En City Swimm is op zaterdag 27 augustus in de stadsgracht.

ZwollePride houdt op 27 augustus om 14.30 uur een Pride Walk vanaf Park de Wezenlanden en eindigt op het Rodetorenplein (via Wethouder Alferinkweg, Luttenbergstraat, Groot Wezenland, Burg. van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Van Nahuysplein, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat, Grote Kerkplein, Luttekestraat, Eekwal, Jufferenwal en Rodetorenplein). Tijdens de Pride Walk wordt het verkeer omgeleid. Tussen 13.30 en 16.00 uur dient rekening te worden gehouden met extra reistijd en omleidingsroutes.

Het Mainstage programma start rond 16.00 uur.

Meer informatie over ZwollePride vindt u hier.

City Swimm (27 augustus)

City Swimm start om 11.00 uur en eindigt om 13.00 uur. De deelnemers kunnen een zwemtocht van circa 2,7 kilometer door de stadsgracht maken. Tijdens dit evenement geldt er een vaarverbod en worden de bruggen over de stadsgracht niet bediend. Meer informatie over City Swimm vindt u hier.

Bruisweken (29 augustus tot en met 7 september)

De Bruisweken voor MBO en HBO studenten vinden plaats van maandag 29 augustus tot en met woensdag 7 september. Vele studenten (op de fiets) zullen aan de diverse activiteiten deelnemen, die in de binnenstad en omgeving worden georganiseerd.

Op dinsdag 30 augustus is er tussen 19.00 en 23.00 uur in Park de Wezenlanden het Bruisconcert. In de nabije omgeving van het park zijn dan tijdelijke fietsenstallingen ingericht.

Verkeer op de rijroute Marslanden – binnenstad wordt dan verzocht extra alert te zijn.

Algemene informatie

Markt op vrijdag en zaterdag

Tijdens de evenementen blijft de warenmarkt op zijn reguliere plek gehandhaafd.

Parkeren nabij de binnenstad

Bezoekers die met de auto komen worden doorverwezen naar de beschikbare parkeerlocaties. Deze locaties worden ook op de borden van de binnenring aangegeven. Meer informatie over parkeerlocaties en tarieven vindt u hier.

Wegwerkzaamheden en stremming door evenementen

Meer informatie over wegwerkzaamheden en stremming door evenementen in Zwolle vindt u hier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button