Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Vanaf vandaag rijdt er geen enkele trein meer naar Zwolle: ”Het is wel onhandig”

Zwolle – Door grote werkzaamheden aan het spoor, is er vrijwel geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle van 5 juli tot 20 juli. Vanaf vandaag rijden er zelfs helemaal geen treinen meer van en naar Zwolle. Treinreizigers kunnen deze weken gebruik maken van vervangend vervoer.

De werkzaamheden draaien om de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte. Zo kunnen de trein van Emmen en Groningen/Leeuwarden over eigen sporen rijden en hoeven ze elkaar niet meer te kruisen. ”Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Daarom maken we de sporen in Zwolle klaar voor de toekomst.”, aldus ProRail.

Er rijden geen treinen tussen Zwolle Meppel, Dalfsen, Raalte, Olst, ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. De werkzaamheden gaan van start op maandag 5 juli 04.00 tot dinsdag 20 juli 02.00. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button