Nieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Van Athene tot Zwolle, stadmakers uit heel Europa bezochten Zwolle

Zwolle – Afgelopen zaterdag bezocht een grote groep Nederlandse en Europese stadmakers Zwolle. Tijdens de dag maakten de ‘Citymakers’ kennis met verschillende Zwolse burgerinitiatieven. Ook werden ervaringen uitgewisseld en leerden de stadmakers van elkaar tijdens een inspiratiesessie in Club Cele.

Speciale gasten waren locoburgemeester Amalia Zepou uit Athene, speciaal belast met het ondersteunen van maatschappelijke en burgerinitiatieven in deze wereldstad en Jan Brink wethouder cultuur van Zwolle en verantwoordelijk voor het programma Initiatiefrijk Zwolle.

 

Athene kent veel solidariteits-initiatieven

Locoburgemeester Zepou vertelde dat de gemeente Athene veel doet om burgerinitiatieven te ondersteunen. Juist door de crisis en de problemen daardoor ontstaan er veel mooie initiatieven in Athene, zoals een gratis mobiele wasserette en kapsalon. Daklozen en mensen onder de armoedegrens kunnen daar gratis gebruik van maken.

Pop-up café Resto van Harte Zwolle brengt mensen samen

Ook in Zwolle zijn er burgerinitiatieven. Zo waren de lampenkappen in de Sassenstraat een mooie voorbeeld van een burgerinitiatief. Het Resto van Harte café die op dit moment draait in het brugwachtershuisje aan de Menistenbrug is nog het meest te vergelijken met de initiatieven uit Athene. Het café dat tijdelijk gratis is gevestigd in het huisje kent hele schappelijke prijzen. Iedereen met kleine- of grote beurs kan even neerstrijken op het terras. Het pop-up café brengt het de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een hele kleine setting nader tot elkaar. Hierdoor ontstaan mooie sociale contacten.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button