Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Van 24 juni tot en met 10 juli 2022 vindt de vijfde editie van PROTO Art & Design Expo plaats

Zwolle – Een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Ruim 2 weken lang en verspreid over verschillende locaties in Zwolle zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Daarnaast vindt op 24 en 25 juni het PROTO Kennisfestival plaats in de Spoorzone Zwolle; een heus eigen kennisfestival met een inspirerend programma over ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en klimaatadaptatie en smart-sustainable living.

Exposities

In de binnenstad van Zwolle, op locatie bij ArtEZ en in en rond de Spoorzone, vind je in verschillende etalages, glazen containers en op bijzondere locaties werk van eindexamenstudenten en creatief professionals. De exposities geven een inkijkje in de hoofden van de creatieve makers en hoe zij hun wereldbeeld hebben vertaald naar een fysieke uiting of hoe zij met hun ontwerpen en design oplossingen aandragen voor allerhande vraagstukken. Ga naar protozwolle.nl voor meer info.

Kennisfestival

Op vrijdag 24 juni opent op het terrein bij Perron038 een festival en expo area waar t/m maandag 4 juli creativiteit, muziek, exposities, hapjes en drankjes en meer samenkomen. Op de 24e zelf vindt er het PROTO Kennisfestival plaats.  Je kunt er als creatief professional luisteren naar lezingen over ict/e-commerce, de maakindustrie, klimaatadaptatie en smart-sustainable living, workshops volgen van bedrijven uit de creatieve industrie en vooral veel nieuwe inspiratie opdoen. Kaartjes voor deze dag zijn € 25,- inclusief eten en drinken. De programmering is te vinden op protozwolle.nl/kennisfestival

Open dag voor jong en oud

Zaterdag 25 juni is jong en oud welkom op het festivalterrein in de Spoorzone. Natuurlijk met de exposities van PROTO Art & Design Expo, maar ook met rondleidingen bij bedrijven waar je anders niet gemakkelijk binnenkomt, demonstraties en workshops. En er is natuurlijk van alles te doen voor de kinderen. Kijk snel naar het programma op protozwolle.nl/kennisfestival. De toegang is GRATIS.

Gerelateerde artikelen

Back to top button