Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Valentijns ‘Chipactie’ bij Dierenasiel Zwolle

Door Chantal Kuipers

Zwolle – Omdat het bijna Valentijnsdag is, kon iedereen woensdag voor een klein bedrag zijn huisdier laten chippen bij Dierenasiel Zwolle. Dit om te zorgen dat een zoekgeraakt dier, ook na de dag van de liefde, snel weer herenigd kan worden met zijn baas.

Chippen

“Vandaag is een mooie dag om huisdieren te laten chippen. Je moet er toch niet aan denken dat je je huisdier kwijtraakt. Zo houden we mens en dier bij elkaar. Een mooie liefdesgedachte.” Geesje van den Berg, bedrijfsleider bij Dierenasiel Zwolle, vertelt waarom ze deze Valentijnsactie zijn gestart. ” Daarnaast hopen we  ook dat mensen die hun dier nog niet hebben laten chippen dat vandaag gaan laten doen.”

Door een holle naald wordt de chip ingebracht bij de nek van het huisdier. ” Over het algemeen voelen ze er niets van, maar als hun baas gespannen is tijdens het chippen dan neemt het dier die spanning over en dan kunnen ze er wel iets gestrest zijn.” Het huisdier kan na de behandeling gelijk mee naar huis en wordt ook geregistreerd door het asiel. Hierdoor kan een kwijtgeraakt dier meestal snel herenigd worden met zijn eigenaar.

9 dieren gechipt binnen het uur

Het is de eerste keer dat het dierenasiel deze actie houdt. “Het feit dat iedereen in het team helpt met dit project maakt het extra bijzonder. We chippen en registeren met zijn allen. In totaal zijn er 9 gechipt om voor altijd verenigd te blijven met hun baas. Een mooie Valentijnsgedachte.

Foto’s : © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button