Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleUit agendaVoorpaginaZorg & Welzijn

Vakantie Tip #6: Maisdoolhof van Kaat

Zwolle – Het is zo’n 40 bij 60 meter groot en je verdwijnt er helemaal in. Sinds een paar weken heeft de Kas van Kaat op de Herfte in Zwolle een maisdoolhof. En dat is helemaal nieuw voor de stad. Iedereen die wil kan het uitproberen. De entree is vrij, al is een kleine gift wel welkom.

Thomas Evenboer, werkbegeleider op de kwekerij van de Kas van Kaat, weet er alles van. “We hebben eerst het stuk land ingezaaid met mais. Toen de plantjes een paar centimeter hoog waren is het pad eruit gerooid.” Nu staat het mais inmiddels zo hoog dat je er niet meer over heen kunt kijken. Evenboer had vooraf een padenplan gemaakt. Zo zitten er een aantal doodlopende stukken in. “En ja dan moet je weer terug”.

Gemiddeld doen kinderen er een kwartiertje tot 20 minuten over om er weer uit te komen. Het doolhof is overigens niet meer helemaal in originele staat. De storm van een paar week geleden heeft een deel van de mais in het midden plat gelegd. “Toen hebben we het doolhof met de warme week een paar dagen dicht gehad en een beetje hersteld. Maar mensen vinden het zo leuk dat ze er allemaal op aandrongen om het doolhof weer open te doen, ondanks de schade.”

Spelen in het doolhof kan nog tot aan de herfstvakantie. Eind oktober wordt de biologisch geteelde mais geoogst. Het gaat dan naar een boer die het als veevoer gebruikt.

Kas van Kaat info

De stormschade in het midden van het doolhof

Gerelateerde artikelen

Back to top button