EconomieKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Update reclameconcessies gemeente Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle verzorgt concessies over de levering, het beheer, het onderhoud en de reclame exploitatie van digitale billboards, abri’s en mupi’s en A0 displays in de stad. Hier zijn nieuwe ontwikkelingen. Dat blijkt uit een nota die wethouder Paul Guldemond stuurt aan de gemeenteraad van Zwolle.

Contractant JC Decaux gaat in plaats van de huidige 8 analoge billboards 7 digitale billboards op de bestaande locaties langs de rondwegen plaatsen. JCDecaux zal hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen.

Ongeveer 140 van de huidige bushokjes gaat men eind 2023 vervangen door bushokjes met sedumdak. De nieuwe concessiehouder zullen deze abri’s aanschaffen en onderhouden. Duurzame bushokjes met sedumdak sluiten aan bij de ambitie om een klimaat adaptieve stad te worden. Een abri met sedum vangt fijnstof af en verbetert zo de luchtkwaliteit in de stad. De cassettes met sedum kunnen regenwater opvangen in geval van hoosbuien. Hierover loopt nog een juridische procedure met Global Media.

Hoffman heeft de concessie gegund gekregen voor A0 reclames. Zij zal per 1 februari 2023 A0 displays aan
lantaarnpalen in Zwolle gaan exploiteren.

Openbaar toilet 24/7

Met de meeropbrengsten van de reclames gaat de gemeente het openbaar en toegankelijk toilet aan de Potgietersingel betalen. Dit is het enige openbaar toilet dat in Zwolle 24 uur per dag geopend is. Momenteel is het toilet rijp voor aanpassing. Het toilet wordt veel gebruikt.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button