KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Uitslagen meteen zichtbaar in MijnIsala

Isala blijft vernieuwen

Zwolle – Vanaf 11 januari kunnen patiënten de gegevens van hun medisch dossier meteen inkijken op MijnIsala. Tot nu toe was er een vertraging van drie tot zeven werkdagen.

De vertragingstijd vervalt voor diagnoses, besmettingsrisico, brieven, complicaties en uitslagen van radiologie, nucleaire geneeskunde, pathologie, medische microbiologie en klinisch chemisch laboratorium. De ‘directe’ inzage is er voor alle patiënten van Isala en voor patiënten van externe zorgverleners, bijvoorbeeld (verpleeg)huisartsen of verloskundigen, voor wie Isala de diagnostiek doet.

Voorbereiden

Isala is niet het eerste ziekenhuis dat onderdelen van het dossier direct laat zien. Veel ziekenhuizen hebben er positieve ervaringen mee. Patiënten kunnen zich op deze manier beter voorbereiden op een consult. Bovendien is de verwachting dat zij zich meer betrokken voelen bij hun gezondheid en de geleverde zorg. De Cliëntenraad adviseert Isala eveneens om meteen de gegevens zichtbaar te maken. U bent niet verplicht om in MijnIsala te kijken naar een uitslag. U kunt er ook voor kiezen om te wachten op het gesprek met uw zorgverlener.

Gerelateerde artikelen

Back to top button