LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tweede Speciaalbierfestival in Grote Kerk drukbezocht

Verslag: Giuseppe Rigano

Zwolle – Zaterdag vond in de Grote Kerk de tweede editie van het Speciaalbierfestival Zwolle plaats. Maar liefst 16 brouwerijen uit het hele land waren present en schonken een enorme variëteit aan bieren.

Omdat de eerste editie vorig jaar al snel uitverkocht was, besloot de organisatie – die in handen is van Café de Gezelligheid, Stanislaus Brewskovitch en Het Vliegende Paard, het evenement dit jaar over twee dagdelen te verspreiden. De avondsessie was wederom weer snel uitverkocht, voor de middagsessie waren er tot aan de laatste dag nog kaarten verkrijgbaar.

Met Axes Castellum, Bohemean en Den Duiyk waren er drie Zwolse brouwerijen present. Het bewijs dat speciaalbier, net als in de rest van het land, snel aan populariteit wint in Zwolle.

Het aanbod in bieren was dan ook gigantisch. Zo was er, hoewel het heerlijke najaarszonnetje buiten anders deed vermoeden, volop bockbier verkrijgbaar. Ook andere vertrouwde speciaalbieren zoals IPA, saison en blond waren in veel verschillende smaken en alcoholpercentages verkrijgbaar. Het sterkste biertje op de kaart? Een ijsbock met een alcoholpercentage 22% (!).

dav

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren