Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Tweede editie Special Heroes Experience Onderwijscentrum de Twijn

Zwolle – Op donderdag stond alweer de 2e editie van de Special Heroes Experience op de planning bij Onderwijscentrum de Twijn. Ongeveer 270 leerlingen hebben de keuze uit een aanbod van 25 verschillende workshops. Alle aanbieders zijn in meer of mindere mate bekend met deze doelgroep en zorgen voor workshops op maat. Dat maakt dat iedereen mee kan doen!

Onderwijscentrum de Twijn daagt haar leerlingen uit!

Onderwijscentrum de Twijn is een school voor speciaal onderwijs die haar leerlingen begeleidt naar een betekenisvolle plek in onze samenleving. Ze begeleidt haar leerlingen naar weerbaarheid en daagt hen uit hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarmee hun beperking te compenseren. Leerlingen worden tevens uitgedaagd om vol te houden en nooit op te geven; om op wilskracht te winnen. Zij leren regie te nemen en voor zichzelf op te komen. Daarbij wordt hen geleerd zelf relaties op te bouwen en te onderhouden.

Deze visie sluit naadloos aan bij de missie van Stichting Special Heroes Nederland:

Ieder mens wil van waarde zijn en meedoen met de samenleving. Ook als je door een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking moeilijker meekomt. Ook dan wil je het beste uit jezelf halen, je vrije tijd goed besteden en plezier maken. Net als iedereen. We vinden het geweldig dat we daar een bijdrage aan mogen leveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button