Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalheren nog niet uit dipje ondanks winst op UGHV

Zwolle – Het begin van de nieuwe maand december betekende voor de heren van Travelbags/HV Zwolle dat het tijd was voor de thuiswedstrijd tegen UGHV. De buikpijn van de vorige wedstrijd zou verholpen moeten worden met een goed resultaat. UGHV stond voor de wedstrijd op een 7e positie in de competitie en dus zou er gewonnen moeten worden door Zwolle om voorsprong te houden.

De vorige wedstrijd werd nog zeker even aangehaald door trainer Peter Born. De heren moesten vanaf seconde 1 in de hoogste versnelling zitten en mochten niet zoals vorige week een enorme achterstand oplopen. De warming-up was geweest en assistent-coach Arjan Leusink vond dat het team nog even wat extra opgepept moest worden voor de wedstrijd. Ook moet even genoemd worden dat er vanwege veel blessures gebruik gemaakt werd van een A-jeugd speler in de vorm van Daan Born.

De scheidsrechter bleek afwezig te zijn, dus de wedstrijd liet even iets langer op zich wachten. Toen hij eenmaal begon, met een vervangende scheids, was te merken dat Zwolle niet helemaal de les van vorige week geleerd had. Weer werd er zwak aan de wedstrijd begonnen, alleen was het deze keer in minder extreme mate. UGHV wist “slechts” op een 3-0 voorsprong te komen, voordat Zwolle het doel vond. De tegenstanders begonnen de wedstrijd vooral met een aantal goede afstandsschoten, waar de verdediging van Zwolle eerst geen antwoord op had. De aanvallen liepen ook niet helemaal soepel en er werd balverlies geleden.

Ondanks het zwakke spel van Zwolle en een aantal gemiste 100%-kans-schoten, wisten de Zwollenaren op voorsprong te komen. Het was natuurlijk niet alleen maar slecht, zo waren er een aantal enorm mooie acties te bewonderen. Noemenswaardig was een break-out situatie van Eiko Saathoff, waarbij hij én met een schijnbeweging langs de verdediger kwam én hij deze mooie actie afrondde met een lobje over de keeper. De ruststand was 14-12.

In de rust werd benadrukt dat de slordigheid er echt uit moest. Ook moesten de heren harder voor elkaar gaan werken in de verdediging. Helaas was er in de tweede helft weinig verandering te merken. Er zaten nog steeds slordigheden in het spel en ook in de verdediging bleven er gaten ontstaan. De Zwollenaren dreigden mede door een aantal tijdstraffen de grip op de wedstrijd te verliezen, totdat de scheidsrechter het spel stil legde om een verkeerde stand op het scorebord te corrigeren. De tegenpartij was het er niet mee eens, omdat het gat hierdoor veel groter leek. Of de correctie uiteindelijk klopte, maakte gelukkig niet veel uit. De eindstand werd 26-22 en zelfs zonder correctie had Zwolle de pot gewonnen. Al met al heeft Zwolle zich nog niet fantastisch hersteld en is de nasmaak nog steeds een beetje bitter ondanks de winst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button