KoningsdagNieuws uit ZwolleVideo Nieuws

Tompoucen vliegen als warme broodjes over de toonbank

Zwolle – De oranje tompouce, het symbool van Koningsdag. Ook dit jaar stonden er weer lange rijen voor de banketbakkers. Net zoals vorig jaar moeten de liefhebbers de tompoucen thuis op de bank opeten.

Marleen Degens, eigenaar van Patisserie Lindeboom: “Alles ging dit jaar op bestelling, zodat wij wisten wat we moesten inkopen. We hebben enkele duizenden tompoucen verkocht. Een drukke dag dus!”

© Justin Kramer

De voorbereiding

Bij zowel Maxim’s als bij Lindeboom ging vrijwel alles op bestelling. Bij Maxim’s wordt er hier en daar nog wat verkocht zonder bestelling. Volgens Carine Wiersma, eigenaar van Maxim’s loopt het goed door: “Door de bestellingen is het allemaal prima te handhaven met de corona regels. Mensen halen hun tompoucen op en gaan weer door.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button