KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Tijdreis Overijssel

Zwolle – Op 24 maart 2022 lanceerde Collectie Overijssel een nieuwe route-app voor de provincie Overijssel, gekoppeld aan MijnStadMijnDorp: Tijdreis Overijssel. Een unieke app waarbij de gebruiker eigen routes samenstelt binnen diverse historische thema’s. Bezoek al wandelend, fietsend of met de auto verrassende historische locaties. De thema’s worden gevuld door historische verenigingen. Een mooie tip voor de vakantie!

Eigen omgeving

Met de app Tijdreis Overijssel ontdek je bijzondere locaties in jouw omgeving. Kies zelf welke historische thema’s jij interessant vindt en bekijk op de kaart waar je hierover meer te weten kunt komen. Wil je een locatie bezoeken? Klik deze dan aan en navigeer er direct naartoe: te voet, fietsend of met de auto. Je kunt ook vooraf een route langs meerdere locaties samenstellen. Op alle locaties die je bezoekt krijg je informatie over de (verborgen) geschiedenis.

Aanbieden thema’s

Historische verenigingen en (kleine) erfgoedinstellingen kunnen na de lancering zelf routepunten en -thema’s samenstellen en aanbieden aan de gebruikers van de app. Je plaatst de routepunten in Atlantis, het collectiebeheersysteem achter MijnStadMijnDorp. Collectie Overijssel zorgt ervoor dat de routepunten binnen het juiste thema vindbaar zijn in app.

Wil je als historische vereniging of erfgoedinstelling ook bijdragen aan de app? Neem dan contact op via info@mijnstadmijndorp.nl

Download de app Tijdreis Overijssel in de App Store (IOS): https://ios.tijdreisoverijssel.nl

Download de app Tijdreis Overijssel in de Play Store (Android): https://android.tijdreisoverijssel.nl

Lees ook: https://geoapps.nl/blog/blogs-tijdreis-overijssel/

Gerelateerde artikelen

Back to top button