KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Tien ondernemers worden ‘smaakmakers’ van de IJsseldelta

Zwolle – Tien regionale ondernemers krijgen de unieke kans om onder professionele begeleiding hun gouden idee om te zetten in een product dat de wereld kan veroveren. Ze doen vanaf januari mee aan het traject ‘Smaakmakers IJsseldelta’ waarin de ondernemers stap voor stap toewerken naar de lancering van een (streek)product. De aanmeldtermijn voor het project is tot 15 januari open.

 ‘Smaakmakers IJsseldelta’ past binnen de trend dat lokale producten een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijks leven. Consumenten willen alles weten over de authentieke beleving en de verhalen achter deze producten. Die behoefte inspireert ondernemers binnen de vrijetijdseconomie vervolgens weer tot nieuwe smaakconcepten. Steeds meer ondernemers in de agrarische sector, horeca en vrijetijdssector bieden streekproducten aan, ontwikkelen smaakroutes langs ambachtelijke winkels of openen afhaalpunten voor lokale lekkernijen.

Van idee tot product

Maar een goed idee is pas de eerste stap naar een goed product of succesvolle dienst. Smaakmakers IJsseldelta helpt bij de volgende stappen. Het project is een praktisch ontwikkelprogramma waarin ondernemers uitgroeien tot smaakmakers. In zes sessies van een dagdeel ontwikkelen ze een idee tot een product.

Dat doen ze onder begeleiding van ervaren ondernemers, marketeers en andere specialisten. In de sessies is aandacht voor de theorie, maar de deelnemers gaan vooral zelf aan de slag. Na de laatste bijeenkomst op 31 maart hebben ze concrete stappen gezet en weten ze alles over identiteit en de kansen op de afzetmarkt.

Meld je aan

Het exclusieve programma is toegankelijk voor tien vooruitstrevende ondernemers uit Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Smaakmakers IJsseldelta is een initiatief van IJsseldelta Marketing (MarketingOost) en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de drie gemeenten in het gebied, Kennispoort Regio Zwolle en Alfa Accountants en Adviseurs.

Aanmelden kan door uiterlijk 15 januari 2022 een e-mail met NAW-gegevens naar info@ijsseldeltamarketing.nl te sturen o.v.v. ‘smaakmakers’. Meer informatie is te vinden op www.ontdekdeijsseldelta.nl/actueel .

Gerelateerde artikelen

Back to top button