Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Theater Makkers 24 uur opgesloten in HCO

Zwolle – Yuna Linde en Fieke van der Panne van Theater de Makkers doken op woensdag uur in het archief van het Historisch Centrum Overijssel, om zich te verdiepen in de geschiedenis en verhalen uit onze regio. Vrijheid, recht, wie was eigenlijk de eerste Overijsselse politica? En zetten vrouwelijke bestuurders andere thema’s op de agenda dan hun mannelijke collega’s?

De theatermakers lazen, onderzochten, vroegen, maakten theater, aten, dronken en sliepen de 24 uur in het archief van Historisch Centrum Overijssel aan de van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Met het stof nog in hun haren geeft Theater De Makkers op 13 mei in Schouwburg Odeon een theatrale performance over hun bevindingen van die 24 uur in het archief tijdens het programma ‘Van korset tot papadag’.

Video still © Mathijs Schlaman
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button