BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Telenet Giants Antwerp maatje te groot voor Landstede Hammers

Zwolle – Landstede Hammers heeft ook de tweede wedstrijd in de BNXT League verloren. Het Antwerpse Giants is sterker, groter en schiet gewoon beter dan de Zwollenaren. De Belgische bekerwinnaar wint met 57-81 ruim van de Hammers.

De Hammers vertrouwen erg op het afstandsschot. Direct is duidelijk dat het een zware dag gaat worden voor de thuisploeg. Terwijl de eerste Zwolse driepunters van Felix Terins en Coen Stolk geen doel treffen, is de eerste de beste Vlaamse poging van Jean-Marc Mwema wel raak. Gelukkig houdt Duje Dukan de Zwolse eer hoog door wel tweemaal van afstand te treffen, maar de Antwerpenaren weten de Zwolse achilleshiel snel te vinden. Onder het bord komt Landstede Hammers lengte en spierkracht te kort. Ivan Marinkovic en Roby Rogiers kunnen zich uitleven onder de borden. Naast een aanmerkelijk beter schotpercentage pakken de Belgen ook een reboundoverwicht van plus tien.

Dat neemt niet weg dat Arnaldo Toro Barea gewoon weer een doubledouble op het sheet zet. Hij is wendbaarder dan de Vlaamse reuzen en draait zich slim en doeltreffend vrij. Daarnaast kiest hij goed positie zodat hij aanvalsrebounds pakt na weer een afzwaaier van afstand. Landstede Hammers ziet slechts acht van de dertig pogingen binnenvallen en daarmee win je geen wedstrijden. Met een schotpercentage van 34,5% trouwens ook niet.

Aan enthousiasme ligt het niet

De ploeg wil, knokt, maar komt geen seconde aan de leiding. Eenmaal is daar de mogelijkheid als Arnaldo Toro Barea eens lekker wil doordunken, maar hij ziet zijn poging op de ring uiteenspatten. Als de ongelukkig spelende Felix Terins dan ook nog eens tweemaal balverlies leidt met een Zwolse time-out en twee tegenscores tot gevolg, is een gunstig resultaat mijlenver weg. De mooiste aanval van de wedstrijd is wel voor de Zwollenaren: Roel van Overbeek naar Ralf de Pagter die de insnijdende Dragos Diculescu in staat stelt te scoren. Het is wel gewoon 15-20.

Dichterbij, maar niet goed genoeg

Als vanuit-de-hoek-driepunt-Coen ineens tweemaal binnenschiet, zijn de Zwollenaren nabij. De twee driepunters zorgen voor 22-24, maar daarna is het snel over-en-uit. Snelle penetraties, een eerste alley-oop op Ivan Marinkovic, een tweetal driepunters van Quinten Smout, en de kwieke Desonta Bradford draait de Zwolse verdediging een loer en helemaal dol. De Zwollenaren raken gefrustreerd en de boarding moet het ontgelden. Duje Dukan, Dragos Diculescu met een Roemeense wanhoopskreet en Boyd van der Vuurst de Vries slaan raak, terwijl Roel van Overbeek in een geslaagde poging de bal te onderscheppen de boarding induikt.

Roel redt de bal, maar de boarding landt op de knie van de Antwerpse general manager die een bemoedigend klopje van oude bekende Giants-coach Ivaca Skelin krijgt, terwijl hij de pijn verbijt. Het is 27-42 en gespeeld.

Duidelijke uitslag

De Zwollenaren knokken wel na de rust, maar het wil gewoon niet lukken. Weliswaar gooit Boyd van de Vuurst de Vries er een fraaie driepunter in, maar hij leidt even later knullig balverlies. Coen Stolk heeft wel een fraai block shot op Roby Rogiers, maar hij stapt vervolgens met de bal over de lijn. Ook heeft Arnaldo Toro Bareau een tweetal slimme tip-ins, maar kan hij de alley-oops op en dunks van Ivan Marinkovic niet verhinderen.

Waar een schot van Dragos Diculescu net over het bord stuit, landt het schot van Quinten Smout gewoon op de rand en valt binnen voor een driepunter. De Antwerpse handjes dwingen het geluk gewoon af en hebben na rust niets te vrezen van Landstede Hammers. Het kwaliteitsverschil is gewoon te groot. Als de tot dan toe onzichtbare Brandon Anderson ook nog gaat scoren, loopt het verschil wel erg op. Met 57-81 staat er een duidelijke uitslag op het bord.

Op naar de volgende wedstrijd

Op zaterdag 25 maart reizen The Hammers naar Mechelen. Misschien gaat het na twaalf pogingen in de dertiende wedstrijd eindelijk lukken om de eerste overwinning op een Belgische tegenstander te behalen. Om 20.30 gaat de bal de lucht in.

Bron
landstede hammers

Gerelateerde artikelen

Back to top button