LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Tegel zinloos geweld op plek straatmuzikant Zdravko Vazov

Bij de plek waar de Zwolse straatmuzikant Zdravko Vazov slachtoffer is geworden van een steekpartij komt een tegel tegen zinloos geweld. Bij winkelcentrum De Dobbe in de Overijsselse hoofdstad wordt de symbolische tegel woensdag 17 december rond 14.00 uur geplaatst. Met de tegel is er een permanente herinnering aan de fatale gebeurtenissen op dinsdag 2 december jongstleden, die het leven kostte aan de artiest uit Bulgarije en waarbij een Zwollenaar zwaar gewond raakte.

De tegel wordt geplaatst door Carola van Aalderen-De Vries. Deze buurtbewoonster organiseerde eerder een stille tocht vanwege het steekincident. Op zaterdag 6 december liepen toen vele honderden mensen mee in de manifestatie tegen zinloos geweld.

Bloemen

In samenspraak met de nabestaanden van de vorige week in Bulgarije begraven Vazov wordt de komende periode beoordeeld hoe het beste omgegaan kan worden met de (vele) bloemen en andere uitingen van medeleven die door mensen zijn achtergelaten bij de plekken waar de straatmuzikant vaak speelde: bij de Dobbe en aan de Assendorperstraat. Winkeliers ter plekke beoordelen of de bloemen in zo’n staat raken dat ze beter weggehaald kunnen worden, oud-collegae van de Herbergkrant dragen zorg voor de andere voorwerpen op beide locaties, zoals knuffels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button