Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Team Isala loopt estafette voor wetenschappelijk onderzoek

Zwolle – Ambitieuze medewerkers van de Spoedeisende hulp (SEH) staan in de startblokken voor een sponsor-estafetteloop van 75 km. Zo vragen zij aandacht voor de ontwikkeling van hun jonge vakgebied Spoedeisende Geneeskunde. Met gedegen wetenschappelijk onderzoek willen zij de spoedzorg verder ontwikkelen. Daarom doet SEH van Isala mee aan de landelijke SGOrun op 10 september. Door zich te laten sponsoren verdienen ze geld voor het onderzoeksfonds van SEH Nederland. Bijna iedereen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met spoedzorg. Juist daarom is iedereen ook een geschikte sponsor.

Jong vakgebied

Spoedzorg is een jong medisch specialisme. Natuurlijk behandelen ziekenhuizen al sinds hun bestaan spoedpatiënten. Voorheen werkten artsen van verschillende disciplines per toerbeurt op de SEH. Inmiddels is de eerste opvang van spoedpatiënten een vak op zich. De spoed-artsen, ofwel SEH-artsenKNMG, zijn gespecialiseerd in de eerste beoordeling en behandeling van spoedpatiënten. Of het nu gaat om een sporter met gebroken arm, een kind met ademhalingsproblemen, een slachtoffer van een aanrijding of iemand die onwel is geworden, spoed-artsen hebben geleerd met een helicopterview te kijken. SEH-arts in opleiding Britt van der Kolk: ‘Samen met alle medewerkers van de SEH zijn wij het vaste team voor Isala’s spoedzorg’.

SGOrun

Op 10 september starten in heel Nederland teams van 10 SEH-medewerkers met een estafetteloop van minimaal 75 km. Welke van de 12 teams bereikt het eerst de finish? Wie haalt het meeste geld op voor het onderzoeksfonds? Britt van der Kolk: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben een bijzondere warming up voor de lopers in gedachten. Ook de route staat inmiddels vast. Daarnaast leggen we mooie contacten met collega’s en organisaties die de spoedzorg met hun sponsorbijdrage vooruit willen helpen. Donaties zijn van harte welkom op www.SGOrun.nl/doneer.

SGOfonds

Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds is opgericht om het vakgebied verder te ontwikkelen en zo de kwaliteit en patiëntveiligheid te vergroten. Het fonds ontving eerder bijdragen van bijvoorbeeld ZonMW en NVSHA. Het SGOfonds staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is ANBI-geregistreerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button