KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

TalentStad haalt 16.217 euro op voor het Ronald McDonald huis

Zwolle – Een groep sportieve onderwijsmedewerkers van TalentStad Beroepscollege en Praktijkonderwijs heeft dit weekend meegedaan aan de HomeRide, een fietstocht van 500 kilometer voor het goede doel. TalentStad heeft ruim 16.000 euro ingezameld voor het Ronald McDonald Huis.

Een team van 16 wielrenners van TalentStad Praktijkonderwijs en TalentStad Beroepscollege heeft meegedaan. De opbrengst van deze fietstocht komt volledig ten goede aan een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of – vakantiehuis. TalentStad heeft gefietst voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Directeur Jan Dobben heeft zelf ook meegedaan aan de HomeRide: “We zijn onwijs moe, maar super trots op deze prestatie en willen iedereen bedanken voor alle donaties.”

HomeRide 2022

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen. Dát is HomeRide! Samen wordt een unieke teamprestatie neergezet door 500 kilometer te fietsen in 24 uur om zo geld in te zamelen. Naast de lange afstand was het een extra uitdaging dat je ’s nachts fietst, want HomeRide wordt non-stop verreden. De zorg voor een ernstig ziek kind gaat immers ook non-stop door.

 

Ronald McDonald huis

Het Ronald McDonald huis is een hartverwarmend initiatief voor ouders met een ziek kind.

Zo kunnen ouders altijd dichtbij de ziekenhuizen zijn en scheelt het hen vaak veel reistijd en zorgen. Misschien kent u iemand in uw omgeving die gebruik gemaakt heeft van het huis en anders kunt u zich vast voorstellen hoe het is om dichtbij uw kind te kunnen zijn als hij of zij intensieve zorg nodig heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button