112 nieuwsKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Syrische actrice dood aangetroffen in haar appartement

Zwolle – Op maandagmiddag is de 54-jarige Syrische actrice Raifa Al-Riz zwaar gewond aangetroffen in haar appartement aan de Meppelerstraatweg in Zwolle. Later is ze overleden, nadat de eerste hulp haar tevergeefs probeerde te helpen. Er heerst nog veel onduidelijkheid over de zaak. 

Volgens de familie van de overleden actrice hebben ze het nieuws op woensdagochtend ontvangen. De familie kreeg het te horen via een vriend uit Nederland. De familie blijkt al op de hoogte te zijn van de details en motieven achter de waarschijnlijke moord. De details worden pas openbaar gemaakt op zondag.

Jaren geleden kwam Raifa Al-Riz naar Nederland om asiel aan te vragen. Later vroeg ze het Nederlanderschap aan. De beslissing of ze de Nederlandse nationaliteit mocht krijgen, was nog niet gemaakt.

Raifa Al-Raz was beeldend kunstenaar en theateractrice. Ze staat artistiek bekend als Raifa Ahmed. Ze is afgestudeerd aan het Instituut voor Dramatische Kunsten in Damascus. De actrice is in diverse televisieseries verschenen zoals ‘Things That Look Like Love’, ‘Wanted Men’ en ‘Deer in the Wolves Forest.’

Rouwen

Op Twitter hebben Syrische artiesten hun rouw en schok gedeeld. Actrice Amal Arafa had een bericht op Twitter gedeeld rond de moord: “Oh mijn verdriet, mijn reis naar het einde van de wereld was voor de veiligheid van je zoon. Je warme thuis is een plaats delict geworden. Moge God je het recht geven over degene die je heeft vermoord.”

Meppelerstraatweg

Op maandagmiddag heeft de politie een ernstig gewond persoon aangetroffen in een huis op de Meppelerstraatweg in Zwolle. De politie informeert alleen dat het delict op de Meppelerstraatweg gaat om een 53-jarige vrouw. De broer van de overleden actrice heeft via CNN bevestigd dat het om Raifa Al-Riz gaat.  Aanstaande zondag geeft de politie meer details vrij over de moordzaak.

Eerder is een 33-jarige man aangehouden, die de politie in haar appartement heeft gevonden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie Arabische sterren overleden

De dag nadat Raifa was overleden, is ook een Algerijnse zangeres genaamd Romze Ghazali in Parijs overleden. Haar zus vermeldt dat de zangeres door een ongenoemde ziekte is gestorven. En ook is gisteren de Syrische zangeres Mayada Basilis op 54-jarige leeftijd overleden. Haar man, muzikant Samir Quifati, had drie weken geleden openbaar gemaakt dat de zangeres een dodelijke ziekte had opgelopen. De muzikant vroeg aan zijn fans om te bidden voor zijn vrouw. De overleden sterren hadden geen link met elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button