EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Superluxe en snelle Syntustreinen in 2017 op Zwolle-Enschede en Kamperlijntje

Syntus, bekend van de bussen in de stad, gaat per december 2017 de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen verzorgen. En ze gaan dat doen met nieuw materiaal en luxe voorzieningen.

4 maal per uur, 20 minuten korter

Op alle werkdagen rijdt er ieder kwartier een trein in de drukst bezette richting. De helft van deze treinen zijn sneltreinen: de reis tussen Zwolle en Enschede duurt bijna 20 minuten korter. Syntus biedt groter reisgemak, hogere snelheid én een betere prijs-kwaliteitverhouding voor reizigers in de regio.

Altijd eerste klas stoelen, WiFi, toilet en oplaadpunten telefoon

Het comfort voor de reiziger neemt toe. Er is voldoende capaciteit in de treinen, de reizigers zitten in de gehele trein op eersteklas stoelen met een verstelbare zitting en in de trein zijn zonneschermen aangebracht. Ook kan iedere reiziger gebruik maken van de aanwezige oplaadmogelijkheden en is er altijd zicht op de informatieschermen. Tevens zijn alle treinen die Syntus inzet, voorzien van een toilet en WiFi via het 4G-netwerk.

Station Stadshagen en elektrificatie

De aankoop, bouw en het testen van de treinen zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Daarnaast start in 2016 het ombouwen van beide spoortrajecten naar een geëlektrificeerd netwerk en de aanleg van Station Stadshagen langs de spoorlijn Zwolle-Kampen. Met de elektrificatie van deze lijnen wordt niet alleen bespaard op de exploitatiekosten, ook verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de geluidsoverlast. Door elektrificatie van de lijn en het inzetten van 17 nieuwe Stadler FLIRT3 treinen, het snelste regionale materieel van Nederland, wordt de reistijd van iedere rit verkort.

15 jaar

Cees Anker, algemeen directeur Syntus: “Wij gaan de exploitatie van de treindiensten op beide trajecten starten in december 2017 voor de duur van 15 jaar. De implementatie is een uitdagende klus waar we de komende tijd hard aan gaan werken.”

 

150304_06_Exterior_3_Car_Unit_Integration
Stadler FLIRT3 trein, 4 x per uur. NUS doet over rit 68 minuten, dit wordt straks 20 minuten korter op Zwolle – Enschede
05_Syntus_C4D_Interior_ABC_036_0003_fixed
ruime tafels, uitklapbaar
16_Syntus_C4D_Interior_ABC_036_0012
Airco

 

Oplaadpunt voor telefoon, tablet of laptop
Oplaadpunt voor telefoon, tablet of laptop
Back to top button