AssendorpKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Studentenwoningen ombouwen tot zorgwoningen in Assendorp

Een goed idee of niet? GroenLinks en ChristenUnie Zwolle stellen vragen

Zwolle – GroenLinks en ChristenUnie Zwolle vragen het college van burgemeester en wethouders of het ombouwen van studentenwoningen tot zorgwoningen in Assendorp wel in een goed idee is.

De omwonenden zijn hiervan niet op de hoogte gebracht en navraag bij de ambtenaren leert
dat de gemeente ook niet op de hoogte was van deze ontwikkeling. In de wijk Assendorp is het splitsen van woningen niet langer mogelijk. Deze vorm van ombouwen van studentenwoning naar zorgwoningen is nieuw. Er verdwijnen hierdoor studentenwoningen in de wijk en daarvoor komen woningen voor begeleid wonen zonder toezicht. Dit heeft mogelijk gevolgen voor het leefklimaat in de wijk. Daarnaast gaat het ten koste van het woningaanbod voor studenten in de stad. Patrick Pelman van GroenLinks: “We hebben een tekort aan studentenwoningen in de stad, ik wil weten of het college op de hoogte is van het ombouwen.”

 

De partijen willen weten of het college op de hoogte is van het ombouwen en of er een beeld is van het aantal woningen waarbij dit gebeurt. Daarnaast vragen zij zich af of er met de zorgorganisaties ook afspraken gemaakt zijn over (een maximum) hoeveelheid en hoe de communicatie met de omwonenden verloopt. Zij willen communicatie bevorderen en weten in hoeverre initiatiefnemers van dit soort projecten de buurt moeten informeren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button