KabelkrantNieuws uit Zwolle

Studenten openen pop-up restaurant in Zwolle

Zwolle – Van 7 juni tot 2 juli wordt er in Zwolle een pop-up restaurant geopend voor het goede doel. Vier weken lang zal het restaurant van dinsdag t/m zaterdag geopend zijn. Dit restaurant wordt door studenten van de verenigingen NSZ en AC opgezet. Samen met vele vrijwilligers gaan ze aan de slag om het restaurant een maand lang draaiende te kunnen houden. Het doel is om €30.000,- op te halen voor de verbetering van ecologie en duurzaamheid in West-Nepal. Zo worden mensen ondersteund in het voorzien van hun eigen levensonderhoud.

De bevolking van Oost-Rukum (een bergdistrict in West-Nepal) leeft in een afgelegen en bergachtig gebied. Regelmatig hebben de mensen last van aardverschuivingen. Bossen worden gekapt waardoor het risico op aardverschuivingen alleen maar toeneemt. Landbouw is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Hierbij zijn ze afhankelijk van de moesson, een periode van drie maanden waarin het veel regent. Ook dan zijn de steile hellingen en ontbossing een groot probleem. Het water trekt moeilijk de grond in en stroomt snel naar het lagergelegen dal. Aardverschuivingen veranderen in modderstromen en oogsten gaan verloren. Het lokale bestuur vindt het lastig om met deze uitdagingen om te gaan, het ontbreekt ze aan de juiste kennis. Daarom geeft de overheid maar beperkte prioriteit aan zaken als milieubescherming en economische groeikansen.

Een happie eten doet wonderen!

Begin dit jaar besloot een groep Zwolse studenten van Absens Carens en Navigators samen de handen uit de mouwen te steken. Het doel van Tearfund voor West-Nepal sprak ze direct aan en daarom hebben ze gekozen om, doormiddel van de Happietaria, geld op te halen zodat er verandering komt in de situatie van de mensen in West-Nepal. Met het geld gaat Tearfund aan de slag om de lokale overheid te trainen zodat zij zich op een milieuvriendelijke manier leren inzetten voor de duurzame economische groei. Ook worden met het geld kwetsbare gezinnen geholpen van wie levensonderhoud beschadigd of verloren is gegaan als gevolg van Covid-19. Op 7 juni gaat het restaurant voor 4 weken van dinsdag tot zaterdag open. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Op dit moment is er nog geen pand dus daar wordt nog hard naar gezocht maar verder loopt alles, dankzij de hulp van vele vrijwilligers, goed. Ook u kunt bijdragen om te zorgen voor verandering. Gewoon door een happie te eten. Een happie eten doet wonderen!

www.happietaria.nl/zwolle  @happietariazwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button