AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Studenten leren kinderen EHBO in Stadkamer

Door Chantal Kuipers

Zwolle – Studenten van Windesheim hebben woensdag samen met het Rode Kruis een Red Cross Quest speurtocht georganiseerd in Stadkamer Centrum.  Dit is een educatieve speurtocht waarin kinderen leren hoe ze moeten handelen bij kleine ongelukken.

Zelfredzaam handelen

” We hopen kinderen te leren hoe ze zelfredzaam kunnen handelen.” Priscilla, studente bij Windesheim, legt het belang van EHBO voor kinderen uit. ” Het gaat om kleine dingen die ze leren. Wat kan ik doen als iemand valt, hoe haal ik een splinter uit iemand zijn vinger? En dat alles in een speelse setting. Door verschillende opdrachten leren de kinderen hoe ze zichzelf of een ander kunnen helpen.”

Ook wordt er aandacht besteed aan pleisters plakken of een verband aanleggen. ” Het zijn deze basisvaardigheden die al helpen. Jong geleerd is ook oud gedaan.” De speurtocht werd voor één dag georganiseerd maar ook andere plaatsen gebruiken de speurtocht om kinderen EHBO- vaardig te maken.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Red Cross Quest

Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat mensen zich voorbereiden op noodsituaties en heeft daarom voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar een spannende speurtocht ontwikkeld met doe- en kennisvragen om kinderen te leren hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen. Kinderen maken op een vrolijke en speelse manier kennis met het thema zelfredzaamheid door middel van vragen en verschillende opdrachten.

Rode Kruis

Hulporganisatie het Rode Kruis richt zich op het beschermen van kwetsbare mensen in noodsituaties. Dit gebeurt onder andere door het bevorderen van zelfredzaamheid en het bieden van hulp. Ze bieden ondersteuning in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button