Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Striptekening over Xenos-pand mag weer terug

Zwolle – De comicbanner van het Inktvingerfestival, die vorige week door de Xenos was weggehaald, kan weer opgehangen worden. Dit heeft de regiomanager van de Xenos dinsdagavond telefonisch besproken met Galerie ’t Langhuis.

Vorige week was de comicbanner door de Xenos verwijderd omdat de winkel zich niet kon vinden in de uiting in de strip die over het Xenos pand ging. De comic van jong stripmaker Linda Janssen ging over de deplorabele toestand van het Xenos-blok, een discussie die al jaren speelt in de stad. “Wat veel mensen denken, was door haar gevat in een beeldstrip.”, zo schreef Galerie ’t Langhuis op haar Facebook pagina. Xenos kon zich er echter niet in vinden en haalde de banner weg van het Meerminneplein. Tot verbazing van organisator ’t Langhuis en de stripmaker.

Hang die comicbanner maar weer terug! Ik laat mijn personeel weten dat deze jonge striptekenaar de discussie over de staat van het pand verbeeldt, en niet de Xenos door het slijk haalt.

Vandaag kwam na een impasse het verlossende woord van de regiomanager: “Er zijn ergere dingen waar we ons druk over moeten maken, hang die comicbanner maar weer terug! Ik laat mijn personeel weten dat deze jonge striptekenaar de discussie over de staat van het pand verbeeldt, en niet de Xenos door het slijk haalt.”

Galerie t’Langhuis reageert tevreden: “We zijn blij dat Xenos (in het Grieks betekent dat ‘vreemdeling’) inziet dat ontwerpers en kunstenaars de ruimte moeten krijgen om beelden te maken die soms schuren.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button