Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Strijdbaar PEC Zwolle met lege handen

Foto's © Hans Smit / Video Evert Jan Pasman

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag tegen Feyenoord na een waar spektakelstuk een 3-4 nederlaag geleden. De Blauwvingers leken lange tijd op weg naar een resultaat, maar een late goal van Róbert Bozenik zorgde ervoor dat Feyenoord de drie punten pakte in het MAC3PARK stadion.

Droomstart

Het eerste kwartier van de wedstrijd leefde PEC Zwolle op een roze wolk. Al na vijf minuten lag de openingstreffer in het doel van Feyenoord. Na een goede actie van Mike van Duinen kreeg Marcos Senesi al glijdend de bal tegen zijn hand en dus volgde een strafschop voor PEC Zwolle. De eerste van het seizoen. Lennart Thy benutte dat buitenkansje door de bal in de kruising te schieten: 1-0. Niet veel later kwam de bal na voorbereidend werk van Gustavo Hamer en Rico Strieder voor de voeten van Mike van Duinen.

De aanvaller schoot via Edgar Ie de bal in het dak van het doel: 2-0. PEC Zwolle hield in die fase de rijen goed gesloten in het stormachtige MAC3PARK stadion. Na een half uur kwamen Michael Zetterer en Bram van Polen met elkaar in botsing. Beiden konden verder, maar het gaf Feyenoord de gelegenheid om de zaken anders aan te pakken. Het leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Leroy Fer.

Feyenoord slaat toe

Direct na rust was invaller Robert Bozenik al dichtbij 2-2, maar Zetterer voorkwam dit met een prima reflex. Toch moest ook de Duitse goalie het antwoord schuldig blijven op een fraaie, door de storm gedragen, uithaal van Steven Berghuis: 2-2. Na die tegenvaller kwam PEC Zwolle meer onder druk te staan, maar wist het in een spaarzame tegenstoot toch weer te scoren. Uit de draai schoot Thy knap raak. Amper vijf minuten genoot PEC Zwolle van de voorsprong. Toen schoot Berghuis de bal met een droge schuiver via de binnenkant van de paal het doel in: 3-3. Die gelijkmaker kwam te snel en Feyenoord rook dat er meer in het vat zat. Menig bal werd, gedragen door de wind, voor het doel gebrachtt. In de slotfase pinden de bezoekers PEC Zwolle vast op eigen helft en wist het vlak voor het sluiten van de markt alsnog de 3-4 te maken. Dat deed Bozenik.

Volgende week zondag, 23 februari, gaat PEC Zwolle op bezoek in Alkmaar. AZ is daar om 14.30 uur de tegenstander.

PEC Zwolle – Feyenoord: 3-4 (2-1)

Toeschouwers: 13.822
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Van Polen, Hamer (PEC Zwolle), Toornstra en Bozenik (Feyenoord)

Opstellingen:
Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Van Polen, Lam, Kersten (82. Johnsen), Paal, Clement, Strieder, Nakayama, Van Duinen, Thy (89. Koorman).

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida (46. Bijlow), Senesi , Ié, Malacia, Fer, Toornstra, Kökçü, Berghuis, Sinisterra (46. Bozenik), Larsson.

Scoreverloop:
5. Thy 1-0
11. Van Duinen 2-0
39. Fer 2-1
51. Berghuis 2-2
59. Thy 3-2
65. Berghuis 3-3
88. Bozenik 3-4

Back to top button