BinnenstadLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Straatfestival ondanks regen druk bezocht

Zwolle – Het was vrijdagavond gezellig druk op het Straatfestival. De jaarlijkse afsluiter van de zomer trok ondanks de regen heel veel publiek naar de binnenstad. De binnenstad was op haar best met de sfeervol verlichte kermis en live muziek op de vele straten en pleinen.

Zo kende Zwolle gisteravond geen hoofdpodium maar wel éénentwintig andere muziekpodia. Voor elke doelgroep wat. De liefhebbers van het Nederlandstalige lied die hun Radio NL hoofdpodium moesten missen op het Broerenkerkplein, leek het niet te deren. Bij Café Lucky in de Nieuwstraat stond het al vroeg op de avond stampvol met mensen die een gezellig biertje dronken bij de Zwolse volkszanger Jordy van Vilsteren. Van Vilsteren bracht er onder meer zijn nieuwe single ten gehore.

Bethlehemskerkplein groot buitencafé

Op het Bethlehemskerkplein ontstond één van de grootste buitencafé’s van Nederland. Het plein stond de hele avond vol publiek. Volop genietend op dit sfeervolle plein van coverband LEAD. Maar ook in de Steenstraat veel publiek bij ’t Kroegje. Henk en Mick hadden er zin in en wisten steeds meer publiek te trekken naar het cafeetje van Sylvia de Raay.

Danceliefhebbers gingen helemaal los bij de Las Rosas op het Rodetorenplein. De beuk ging er goed in met onder andere Dj Jean, Roog en Marron Hill. En helemaal los gaan kon ook op de kermis waar regelmatig hard gegild werd als de Booster Maxxx met sneltreinvaart hoog in de lucht over de kop ging of de als de veertig meter hoge zweefmolen haar zoveelste rondje draaide.

Gezelligheid troef

Ook de politie liet weten dat het drukke festival gezellig was. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. “Het was goed druk en op een paar meldingen na waren er geen bijzonderheden,” aldus wijkagent Berthold Snippe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button