Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Straat loopt uit voor balkonconcert Ter Pelkwijkstraat

Zwolle – Zaterdagmiddag gaf zangeres Roza Herwig vanaf een balkon aan de Ter Pelkwijkstraat een miniconcert voor de buurt. Het concert is onderdeel van een reeks klassieke concerten vanaf het balkon. Een violist, een cellist, een trompettist en een saxofonist gingen Roza al voor. De balkonconcerten zijn een idee van klassieke muziekliefhebber Frans Landstra die graag een glimlach wil toveren op het gezicht van Zwollenaren in deze zware tijd.

Passie voor zang

Roza Herwig is erg tevreden met het optreden. “Ik heb enorm genoten van het concert vandaag. Het was echt een feestje om te mogen zingen op het balkon van Frans Landstra, om al die blije mensen op de straat onder me te zien,” vertelt Herwig. “Er was een prachtige zon, met mooie muziek.”

De zangeres studeert klassieke zang op het Conservatorium van Amsterdam. “Ik heb een veelzijdig programma samengesteld. Zowel klassieke muziek als jazz. Ik studeer klassiek zang, maar ik doe ook een minor jazz. Mijn favoriete deel waren twee Spaanse liederen die ik heb gezongen. Door de mooie zon, een prachtig balkon en al die mensen voelde het echt even alsof we in Spanje waren.”

Roza Herwig

Idyllisch straatsfeertje

Landstra is verrast door de grote belangstelling voor de balkonconcerten: “Net vóór vier uur ’s middags druppelen zo’n 30 buren en belangstellenden al naar buiten voor een plekje op straat. Vaak met een gezellig glas in de hand en keurig op anderhalve meter afstand. Net als in een concertzaal is de spanning voor wat hen te wachten staat voelbaar, om kippenvel van te krijgen. Het straatbeeld afgelopen weekend met de namiddagzon in de sneeuw was werkelijk idyllisch.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button