Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stormchasers geven les op De Morgenster

Zwolle – Wat moet je doen als het onweert en je bent buiten? De kinderen van de Morgenster weten er nu alles van. Net zoals de Politie Zwolle verzorgden ook ‘extreme weather’ deskundigen Leon Eikenaar en Matthijs Kassies van Art of Thunders een gastles op de school die onlangs door brand werd getroffen.

Weerkunde

Het werd een hele interessante dag voor de bovenbouw leerlingen. Na een presentatie over het ontstaan van onweer en bliksem, werd geoefend met veiligheid. Met z’n allen gebukt op de vloer! Want dat moet je doen als je in open veld staat en de bliksem slaat in.

En om er een echte meteorologische les van te maken werden na afloop regenmeters gemaakt en een eigen weerbericht gepresenteerd.

Alternatief lesprogramma

De les was onderdeel van een alternatief lesprogramma dat door diverse partijen in de stad al is aangeboden aan de leerlingen van de Morgenster in Westenholte. Art of Thunders had zich vrijwillig aangemeld om de meesters en juffen een handje te helpen met hun lesprogramma. Door de brand is voor de meeste klassen geen lesmateriaal meer beschikbaar. Dit moet allemaal opnieuw worden gemaakt of aangevraagd. Tot die tijd zijn er al diverse partijen in de stad geweest die gastlessen hebben gegeven, waaronder PEC Zwolle, het waterschap, de politie en nu dus ook Art of Thunders.

Foto: ©Leon Eikenaar - Art of Thunders - Les onweer en veiligheid op De Morgenster
Foto: ©Leon Eikenaar – Art of Thunders – Les onweer en veiligheid op De Morgenster
Foto: ©Leon Eikenaar - Art of Thunders - Les onweer en veiligheid op De Morgenster
Foto: ©Leon Eikenaar – Art of Thunders – Les onweer en veiligheid op De Morgenster
Art of Thunders

Gerelateerde artikelen

Back to top button