KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Sterk debuut voor Marcella Bremer

Zwolle – Volgende maand verschijnt ‘De Levenslijn’, de debuutroman van de Zwolse Marcella Bremer. Met ‘De Levenslijn’ levert Bremer een sterke, gelaagde roman af over een vrouw die haar leven rigoureus verandert tijdens de corona epidemie.

De uitgevers van Uitgeverij Doornwater, die onlangs het veelbesproken boek ‘The Real Naked Truth – 40 jaar on tour met Golden Earring’ op de markt brachten, waren direct onder de indruk van de debuutroman van de 57-jarige Bremer: “Marcella geeft met veel inlevingsvermogen haar hoofdpersonage het podium. Het verhaal is zeer aansprekend, maatschappelijk relevant en haar schrijfstijl is van hoog niveau. Uit dat laatste is af te zien dat zij al heel wat schrijfkilometers heeft gemaakt in haar werk. Het schrijven van fictie is echter wezenlijk anders dan het schrijven van zakelijke teksten. Wij wisten direct dat we ‘De Levenslijn’ graag wilden uitgeven.”

Het boek vertelt het verhaal van Welmoed Groeneweg wier leven een fikse wending neemt wanneer haar carrière als consultant hapert bij het begin van de coronapandemie. Ze maakt zich zorgen om geld, gezondheid en klimaatverandering. Ze besluit haar leven te veranderen. Maar hoe doe je dat en wat willen de anderen? En waarom droomt ze over voorouders en nazaten? Gaat de toekomst wel lukken?

‘De Levenslijn’ volgt het hoofdpersonage in haar geldzorgen, haar drukke man, eigenwijze kinderen, haar drankgebruik en midlife-menopauze, twee huizen vol spullen, de klemmende keukendeur en klimaatverandering – ook dat nog!

Welmoed gaat op zoek naar het antwoord op de vraag hoe het zover is gekomen dat ze geld, spullen en gemak belangrijker vindt dan natuur, gezondheid en vriendschappen? Wil ze meer bijdragen aan de wereld of juist rustig en simpel leven? Kan ze iets leren van voorouders of zelfs nazaten? Wat leert ze van haar hippievriendin, van die rijke kennis en van de nieuwe buurvrouw?
Kortom, een intrigerende en voor velen herkenbare roman.

Lancering

Op 30 mei a.s. om 19.00 uur wordt ‘De Levenslijn’ feestelijk gelanceerd in de prachtige Broerenkerk aan de Achter de Broeren 1 in Zwolle. Aanmelden voor het bijwonen van deze presentatie kan via vandewaterhanneke@gmail.com.

De auteur

Marcella Bremer (1967) studeerde bedrijfskunde en journalistiek en werkte als freelance journalist en communicatieadviseur. Daarna startte ze met haar echtgenoot een consultancy bureau en een gezin met drie zoons.
Als consultant helpt ze mensen en organisaties wereldwijd met het ontwikkelen van een positieve organisatiecultuur, leiderschap en verandering. Ze schrijft blogs en publiceerde diverse boeken over organisatiecultuur en organisatieverandering in Amerika en Nederland.
Daarnaast is ze politiek actief en gefascineerd door verleden, heden en toekomst van de mens. Op basis van stamboomonderzoek schreef ze een boek over de familie Bremer vanaf 1640.

‘De Levenslijn’ verschijnt in de loop van volgende maand, maar is reeds te bestellen via www.uitgeverijdoornwater.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button