112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Steekincident Zwolle: zorg voor slachtoffers en getuigen

Zwolle – De politie is druk bezig met het onderzoek naar het steekincident in de Jumbosupermarkt aan de Dobbe in Zwolle, dat plaatsvond op dinsdag 2 december rond 19.35 uur. Daarbij raakten twee mannen gewond en werd een mannelijke verdachte overmeesterd door omstanders en overgeleverd aan de politie. De burgemeester van Zwolle, de heer Henk Jan Meijer kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen en zijn betrokkenheid te tonen.

Behalve dat er technisch sporenonderzoek wordt verricht en getuigenverklaringen worden opgenomen, wordt ook zorg verleend aan klanten en medewerkers door onder meer Slachtofferhulp Nederland. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar verzorgd; over hun toestand kan op dit moment niets worden meegedeeld.

Reactie burgemeester Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer spreekt van ‘een afschuwelijke situatie’. Op basis van zijn eerste indrukken geeft de Zwolse burgemeester aan diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama.

Gerelateerde artikelen

Back to top button