Nieuws uit ZwolleSport

Steeds meer Zwolse kinderen doen mee aan het schoolkorfbaltoernooi

Zwolle – SportService Zwolle organiseert in samenwerking met de Zwolse korfbalverenigingen ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta op woensdag 23 mei het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. 131 teams met 850 kinderen strijden voor een plek in de finale op woensdag 30 mei. Dat zijn er weer meer dan vorig jaar. Het toernooi, de sport, groet.

Groeien

Het schoolkorfbaltoernooi blijft maar groeien. In 2015 deden er nog 93 teams mee, in 2016 105 teams, vorig jaar 117 en dit jaar 131 teams. Omdat er zoveel teams zijn, wordt het toernooi net als vorig jaar op twee verschillende locaties gehouden. Op de korfbalvelden van CKV Sparta (Stadshagen) en ZKV Oranje Zwart (Marslanden).

Voorrondes

Op woensdag 23 mei starten op beide locaties de voorrondes om 13:30 uur. De groepen 3&4, 5%6 en groepen 7&8 strijden dan om een finaleplek op woensdag 30 mei. Van iedere categorie gaan er twee teams door naar de finale. De groepen 3 t/m 6 zijn ingedeeld in teams van vier en de groepen 7 en 8 zijn ingedeeld in teams van acht spelers.

Finale

De finales worden gespeeld bij CKV Sparta op woensdag 30 mei. De wedstrijden starten om 15:00 uur. De prijsuitreiking wordt verwacht rond 16:30 uur.

Extra hulp van studenten

Het schoolkorfbaltoernooi wordt groter. Dat vraagt om meer handjes. Naast de samenwerking met de vrijwilligers van de korfbalverenigingen, zet SportService Zwolle haar studenten van Landstede en Deltion in van de opleidingen Sport en Bewegen- en Sportmanagement. Een van deze toekomstige sportopleiders is Niels Mulder, student Landstede Sportmanagement. Hij loopt stage bij SportService Zwolle met specialisatie in de schoolsporttoernooien: “Omdat dit schoolsporttoernooi zo groot is, is het voor mij extra uitdagend om de gehele voorbereiding goed neer te zetten. Natuurlijk horen daar leerpunten bij, maar daar maak ik graag gebruik van. Samen met SportService Zwolle zetten we een toptoernooi neer voor alle kinderen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button