Nieuws uit ZwolleVerkeerVideo NieuwsVoorpagina

Start verwijderen hinderlijke fietspaaltjes; inwoners kunnen zelf gewenste locaties melden

Zwolle- Misschien kent u ze wel, van die rood-witte paaltjes die soms aan het begin van fietsroutes staan of middenin fietspaden, vaak om te voorkomen dat auto’s de fietspaden in kunnen rijden. Die paaltjes waren regelmatig de oorzaak van fietsongelukken. Vandaar dat de gemeente nu start met het weghalen en opruimen ervan. Met verkeersborden is duidelijk dat de straat ook alleen voor fietsverkeer bedoeld is en handhaving gebeurt op de reguliere wijze.

Afgelopen maanden is een inventarisatie gedaan waar ook de Fietsersbond een bijdrage aan heeft geleverd. Het gaat om ongeveer 50 locaties waar in het verleden palen en/of obstakels zijn geplaatst om gemotoriseerd verkeer te weren. Groot nadeel van deze obstakels is dus dat fietsers er tegenaan kunnen rijden en hierdoor ernstig gewond kunnen raken. Zo’n 60% van alle fietsongevallen is eenzijdig.

Meldpunt

Inwoners kunnen hiervoor zelf locaties aandragen waar een hinderlijk paaltje staat. Dat kan via het emailadres fietspaaltjes@zwolle.nl. De gemeente Zwolle beoordeelt de locatie en als die geschikt is om te verwijderen, gaan ze dat doen.

Het eerste fietspaaltje is woensdagmiddag verwijderd aan de Jofferenlaan in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button