KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Start onderzoek naar gezondheid en welzijn van kinderen

Zwolle – Eind deze week ontvangen zo’n 40.000 ouders en verzorgers van kinderen van 6 maanden tot 12 jaar een uitnodiging van GGD IJsselland om mee te doen aan de kindermonitor. De kindermonitor is een grootschalig onderzoek om te kijken hoe het met kinderen in de regio gaat.

Het onderzoek

GGD IJsselland doet dit onderzoek in opdracht van de gemeenten in de regio. De GGD onderzoekt hoe het met kinderen in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Spelen ze buiten? Hoeveel tijd zitten ze achter een beeldscherm? Ook worden ouders/verzorgers gevraagd hoe ze de opvoeding ervaren en wat de impact van corona is op hun kind.

Waarom meedoen?

In dit onderzoek wil de GGD meer te weten komen over de gezondheid en het welzijn van kinderen tussen de 6 maanden en 12 jaar in de regio IJsselland. In 2017 en 2013 deden ze hetzelfde onderzoek. Ze doen dit nu weer zodat ze de veranderingen in de gezondheid en het welzijn van de kinderen kunnen volgen. In deze coronaperiode is dit extra belangrijk.

De resultaten van het onderzoek helpen bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat er extra hulp nodig is voor bepaalde groepen kinderen of dat er in gemeenten extra hulp nodig is, bijvoorbeeld bij opvoeden, voorlichtingsactiviteiten of zorgen dat kinderen meer kunnen sporten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de kindermonitor waaronder de vragenlijst, veelgestelde vragen en de privacyverklaring op de website van GGD IJsselland:

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button