EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Staking Brink’s treft Rabobank het hardst

Vandaag zijn medewerkers van waardetransporteur Brink’s, met onder andere een vestiging in Zwolle, in staking gegaan.

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen riepen gisteravond de personeelsleden van Brink’s op geldautomaten van Rabobank, ABN Amro en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de mensen die geraakt worden door de 600 gedwongen ontslagen.

De geldautomaten van de Rabobank leken hierdoor vandaag het hardst getroffen. Maar liefst 160 geldautomaten van de in totaal 2300 geldautomaten waren vandaag leeg.

Brink’s Nederland voert een ingrijpende transformatie door om haar bestaande dienstverlening aan te passen aan gewijzigde marktomstandigheden. De oprichting van Geld Service Nederland (GSN), een cash shared service center gecreëerd door drie grootbanken, leidt tot het vertrek van Brink’s grootste klant, de Rabobank. Het bedrijf ziet zich genoodzaakt medio 2015 de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle te sluiten. Van de 1080 arbeidsplaatsen gaan er organisatiebreed ruim 600 verloren.

De directie van Brink’s Nederland kondigde zaterdag aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button