Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleStadshagenVideo NieuwsVoorpagina

Stadshagen krijgt openluchtconcert op het water

Zwolle – In Stadshagen komt er een openluchtconcert. Het concert zal, als corona het toelaat, in de zomer plaatsvinden aan het water in het Twistvlietpark. Tijdens het concert komen klassieke muziek en pop samen. “Het wordt een soort Night of the Proms”, aldus de initiatiefnemer Bastiaan Roeters. Volgens Roeters is het cultureel aanbod in Stadshagen te laag. “Er is behoefte aan.”

De initiatiefnemer hoopt dat het concert als jaarlijks evenement wordt gezien door de bewoners van Stadshagen. “Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen er plezier aan beleven.” Bij het concert zal het symfonieorkest ‘De Vuurvogel’ aanwezig zijn, maar ook popartiesten. In het Twistvlietpark zullen er eet- en drinktentjes aanwezig zijn. “Het wordt een mooie ontmoeting.”

Als het het aan Roeters ligt, gaat het concert op 3 juli gewoon door. “Het is natuurlijk onzeker, maar wij kijken naar de kleine mogelijkheid die aanwezig is.” Als de afstandsmaatregel van anderhalve meter nog geldt, zal het concert niet doorgaan.

Inwoners uit de wijk kunnen ook meehelpen als vrijwilliger aan het concert. Zo kunnen ze werken als gastheer/vrouw of tijdens de opbouw van het evenement.

Aanmelden

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button