BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stadsfestival legt fundament voor de komende jaren

Zwolle – van vrijdag tot en met zondag stond de binnenstad van Zwolle in het teken van theater, muziek en dans tijdens het vernieuwde Stadsfestival. Het festival trok circa 28.000 bezoekers naar de optredens en voorstellingen verspreid over het festivalterrein op het Grote Kerkplein, aan de Blijmarkt, de Potgietersingel en in Odeon.

Het waren het Blaudzun, Wende, Rico & Sticks en Gallowstreet die het publiek massaal naar het Grote Kerkplein wisten te trekken. Op de vele podia in en rondom Odeon waren het de Zwolse makers als De Italianen, Bovenste Knoopje Open en Theater Gnaffel en nationale acts als Toneelgroep Oostpool, Hadewych Minis & Matangi Quartet en de populaire kindervoorstelling Kikker Zingt En Leest Voor van Theater Terra die veelvuldig uitverkochten.

De samenwerkingspartners blikken met een tevreden gevoel terug op een goed bezocht festival waarmee een mooie basis is gelegd om de komende jaren op verder te bouwen. Ook zal er nog uitgebreid geëvalueerd worden.

“Het is altijd spannend of een nieuwe formule aansluit bij de behoefte van het publiek. Het belang van een goede samenwerking en inbreng van de culturele instellingen en de gemeente is dan ook belangrijk geweest in het voortraject van het festival,” aldus Anne Riemersma, directeur poppodium Hedon. Zwolse theaters-directeur Rob Zuidema vult hierop aan: :”De positieve feedback die we van het publiek krijgen en diversiteit van het programma maakt dat wij gezamenlijk met de partners en sponsoren kunnen terugblikken op een zeer geslaagde eerste editie van het vernieuwde Stadsfestival.”

Stadsfestival 2019 is een initiatief van Zwolse theaters, poppodium Hedon, Academiehuis, Allemaal Zwolle, Stadkamer, Museum de Fundatie, HESZ en de Zwolse 8.

Gerelateerde artikelen

Back to top button