Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer Zwolle-Zuid en wijkcentrum De Pol hebben plannen om te gaan samenwerken

Zwolle – Scherven brengen geluk. De champagne werd ontkurkt want de visie ‘nieuwe’ Stadkamer-De Pol Zwolle-Zuid krijgt vorm. Het bibliotheekfiliaal van de Stadkamer in Zwolle-Zuid en het achtergelegen wijkcentrum De Pol hebben plannen om vergaand samen te werken. Op woensdag 1 september werden de plannen gepresenteerd voor de zogenoemde ‘doorbraak’ van Stadkamer-De Pol. Ook wethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie) was daarbij aanwezig.

Eerder al hebben de partijen – waaronder WijZ, Travers, Sociaal Wijkteam, Wijkservicepunt, wijkenvereniging Zwolle-Zuid en Frion – een visie opgesteld waar een bruisend hart voor het stadsdeel (30 duizend inwoners) aan moet voldoen. De afgelopen periode is gebruikt om ook fysieke plannen te maken: wat voor soort gebouw en uitstraling moet zo’n locatie dan hebben. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 1 september onderschreven bestuurders van alle betrokken partijen de gemaakte plannen. Dit deden ze door de gezamenlijke intentieverklaring te tekenen. Het is aan de politiek om uiteindelijk een keuze te maken welk scenario gekozen wordt voor Stadkamer-De Pol.

Gedateerd

Tijdens de coronacrisis is duidelijk geworden dat Stadkamer-De Pol een nog grotere rol kan vervullen in Zwolle-Zuid dan al gedacht. De behoefte aan een centrale ontmoetingsplek die tóch dichtbij is voor wijkbewoners én wijkprofessionals, is toegenomen. En waar De Pol nu nog een gedateerd gebouw is met smalle gangen en kleine(re) werkruimtes is er nu nog meer dan eerder behoefte aan ruimere, flexibele ontmoetingsplekken.

In de scenario’s die zijn opgesteld voor het trefpunt wordt rekening gehouden met zo’n meer uitnodigende publieksplek voor diverse doelgroepen.

Politiek

Een keuze uit de geformuleerde scenario’s is de komende periode aan de politiek. Dan zal duidelijk worden welk toekomstscenario reëel is voor het trefpunt in Zwolle-Zuid, en hoe vorm wordt gegeven aan de visie van de gezamenlijke wijkpartners.

Gerelateerde artikelen

Back to top button