Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018 ontvangt de Gouden Caleidoscoop Prijs provincie Overijssel

Zwolle – Donderdag 7 juni heeft Eddy Zoëy de Gouden Caleidoscoop Prijs provincie Overijssel uitgereikt aan Fieke van ’t Riet, projectleider De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018 in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Deze prijs wordt in iedere provincie uitgereikt aan het mooiste cultuurproject in de provincie en wordt ingesteld door het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht, dat dit jaar 10 jaar bestaat. De Gouden Cadeidoscoop Prijs bestaat uit een beeldje en een cheques van € 1.000.

De motivatie van de vakjury luidde:
Zwolle is een stad met een sterke regionale functie. De stad profileert zich op het gebied van internationale journalistieke fotografie, cultuureducatie en cultuurparticipatie. Wijkbewoners, leerlingen, studenten, amateurs en professionals werken samen aan storytelling in fotografie en beeld over hun stad of wijk. Professionals dragen hun expertise over, zodat de kwaliteit en deskundigheid worden versterkt. Diverse scholen (po, vo, mbo, hbo) zijn betrokken, waardoor het binnen schools en buitenschools leren en werken gestimuleerd wordt bij het maken van beeldverhalen. Binnen De Stad Vertelt worden amateurs en professionals uitgenodigd om beeldverhalen over hun stad in te zenden. Een vakjury, die een selectie zal maken voor de tentoonstelling, zorgt voor kwaliteit.

Gouden C

Naast de 12 Gouden Caleidoscopen reikt het Fonds dit jaar voor de zesde keer, een Gouden C uit. Dit is een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken. De winnaar van de Gouden C wordt in juli bekend gemaakt.

De Stad Vertelt – Zwolle Vertelt

Voor de tentoonstelling De Stad Vertelt voor amateurs en professionals zijn er 24 beeldverhalen in fotografie en beeld ingezonden uit verschillende steden in Nederland en Vlaanderen. Ook deze worden in juni beoordeeld en geselecteerd.

Het project Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid heeft 63 beeldverhalen in fotografie opgeleverd en 9 films gemaakt door wijkbewoners, amateurs en professionals.
De vakjury zal deze maand de ingezonden beeldverhalen gaan selecteren voor de tentoonstelling Zwolle Vertelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button