HardlopenLifestyleNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Sssstttt, stilte in de bibliotheek … mensen willen rustig hardlopen!

Zwolle – Bijna 1500 hardlopers en wandelaars namen zondagochtend deel aan de derde editie van de KLM Urban Trail Zwolle. René de Heer, wethouder sport, gaf om klokslag tien uur het startschot op de Melkmarkt.

Zwolle is de vijfde stad op de kalender van de Urban Trail Series 2019, een verzameling van dertien unieke stadslopen waarbij niet alleen langs, maar ook dwars door historische of bijzondere gebouwen wordt gelopen.

Voor de deelnemers lag er een vernieuwd stadsparcours klaar met in totaal achttien hoogtepunten. Eén van deze hoogtepunten was de Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Behalve een bibliotheek is het gebouw ook de thuisbasis van RTV Focus, dé stadszender van Zwolle.

De deelnemers kregen deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen hardlopen en wandelen over een parcours van vijf of tien kilometer. Door de nieuwe mogelijkheid om te wandelen, is het evenement toegankelijk geworden voor een nieuwe doelgroep. Zo konden nog meer mensen op ontdekkingsreis gaan door Zwolle en genieten van het unieke parcours.

Back to top button