112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spullen voor wietteelt in beslag genomen op Marslanden

Zwolle – De politie heeft woensdag tijdens een inval bij een bedrijf op bedrijvenpark de Marslanden spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden voor het kweken van wiet. Ook werden er verboden gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen.

Woensdagochtend viel de politie samen met de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit binnen bij het bedrijf aan de Popovstraat. De onderneming verkoopt benodigdheden voor het kweken van gewassen voor eigen gebruik. In het pand werden goederen aangetroffen die de voorbereiding van illegale hennepteelt bevorderen. Er zijn onder andere koolstoffilters, lampen, droognetten en kweektenten in beslagnomen voor strafrechtelijke onderzoek. De politie onderzoekt of het bedrijf kan worden getypeerd als growshop die hennepteelt in de regio faciliteert. Ook werden er niet toegelaten gewasbeschermingsmiddelen gevonden. Hier is door de NVWA bestuursrechtelijk tegen opgetreden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button