Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO Sprookjes op de Stoep on tour in Zwolle

Zwolle – Met een trekker en een kar vol strobalen en verhalenvertellers reist festival Zwolle Unlimited van 25 tot en met 27 september door de Zwolse wijken om Sprookjes op de Stoep te brengen. Kinderen in Stadshagen, Aa-landen, Diezerpoort, Zwolle-Zuid en Westenholte opgelet: de sprookjesvertellers komen eraan!

Sprookjes op de Stoep is de kinderactiviteit waarmee Festival Zwolle Unlimited inspeelt op de mogelijkheden en onmogelijkheden tijdens de Corona-periode. Jonge verhalenvertellers vertellen sprookjes uit alle landen van de wereld. Speciaal voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, voor hun ouders en hun opa’s en oma’s. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. De strobalen worden ter plekke omgetoverd tot tribune en de kar tot podium. Natuurlijk volgens de geldende richtlijnen van het RIVM.

Tweede ‘corona-evenement’

Zwolle Unlimited organiseert voor het eerst Sprookjes op de Stoep. Het is het tweede evenement uit de koker van deze festivalorganisatie dat is ontstaan als gevolg van de Corona-crisis en de bijbehorende beperkende maatregelen voor het organiseren van evenementen. De festivalorganisatie organiseerde in het weekeinde van 18 tot en met 20 september al Festival Zwolle NU Limited voor volwassenen: een strak volgens RIVM-protocol georganiseerd evenement waarin bezoekers toch het festivalgevoel konden ervaren zoals dat er normaal gesproken is in het eerste weekeinde van juni.

Locaties en straten Sprookjes op de Stoep:

Vrijdag 25 september – Zwolle Zuid

15:00 Damhertveld

16:00 Ten Busschekamp, parkje t.h.v. nr. 60

17:00 Cort van der Lindenlaan

19:00 Van der Graaffmarke

 

Zaterdag 26 september – Diezerpoort / Aa Landen

13:00 Kruising Meppelerstraatweg / Bankastraat

14:00 Pieter Steynstraat – links van nr. 203

15:00 Kruising Merwedelaan / Grevelingen

16:00 Amer ter hoogte van nr. 216

17:00 Kruising Zwemmer / Boorn

19:00 ‘t Genietveldje, Rijnlaan t.h.v. nr. 255

 

Zondag 27 September – Westenholte / Stadshagen

13:00 Stinspark – Speeltuin “Kasteel Voorst”

14:00 De Stadshoeve – Arendshorstlaan 23

15:00 Speeltuintje Benthuislaan

16:00 Peermos

17:00 Kruising Goudplevierstraat / Goudplevierpad

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button