Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Spoeddebat raad Zwolle: “Welke inzet is nodig om veiligheid op straat te verhogen”

Zwolle – De voltallige gemeenteraad maakt zich, samen met veel Zwollenaren, zorgen over de vele geweldsincidenten in Zwolle. Daarom heeft VVD fractievoorzitter Thom van Campen, namens alle politieke fracties, een zogenaamd Interpellatiedebat aangevraagd over de veiligheid in Zwolle. Deze gaat aanstaande maandag plaatsvinden.

De roep om het ingelaste debat kwam nadat Zwolle woensdagmorgen opnieuw werd geconfronteerd met een geweldsincident.  Bij café Bruut werd voor de tweede keer een handgranaat aangetroffen aan de deurklink. Het is één van de vele geweldsincidenten van de afgelopen periode; vijf schietpartijen waarvan één met dodelijke afloop, maar ook een serie van acht autobranden.

Benodigde inzet

“In de Gemeenteraad wordt het gevoel gedeeld dat Zwollenaren zich zorgen maken. Zij voelen zich aangetast in hun veiligheidsgevoel. De Raad voelt mee in die zorgen”, zo stelt Thom van Campen. Met het debat willen de raadsleden vooral van de burgemeester horen welke inzet nodig is om de veiligheid op straat te waarborgen. “Wij zouden het wenselijk vinden dat hierbij ook politie en het openbaar ministerie aanwezig zijn, maar vanzelfsprekend gaat het College over haar eigen afvaardiging.”

Criminaliteit in onze stad moet een halt worden toegeroepen. Voorkomen moet worden dat criminaliteit verankert in onze stad. Thom van Campen (VVD)

“Criminaliteit in onze stad moet een halt worden toegeroepen. Voorkomen moet worden dat criminaliteit verankert in onze stad. Daarbij vertrouwen we er op in het belang van Zwolle dat wij: coalitie en oppositie, Raad en College, stadsbestuur en opsporingsdiensten gezamenlijk met een integrale, daadkrachtige en tegelijkertijd proportionele aanpak alles op alles zetten voor een Zwolle waar Zwollenaren veilig zijn en zich veilig voelen”, aldus de liberaal namens de voltallige Gemeenteraad.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button