KabelkrantNieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

SP: Aalanden verdient een goede busverbinding

Zwolle – Met de nieuwe dienstregeling voor stadsbussen worden grote delen van de wijk Aalanden afgesloten van busvervoer. Bewoners zijn hiertegen in verzet gekomen. De Aalanden is een wijk met veel ouderen. Ook De Boeier, waar veel mensen met een beperking wonen, is straks niet meer verbonden met het busnetwerk. De SP is al sinds het begin kritisch op de nieuwe dienstregeling en zet zich in voor een goed dekkend busnetwerk in Zwolle. De SP-fractie in de gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld en dringt bij het college aan op actie. De SP-Statenfractie heeft gelijktijdig vragen gesteld aan verantwoordelijk gedeputeerde Bert Boerman.

Fractievoorzitter Brammert Geerling:”De Aalanden is een wijk met veel ouderen, een groep die vaak is aangewezen op de bus. Een groot deel van de wijk is zo niet meer aangesloten op de bus waardoor inwoners soms meer dan een kilometer moeten lopen naar de dichtstbijzijnde halte. Een typisch voorbeeld van plannen die zijn gemaakt op de tekentafel in het provinciehuis zonder ook maar een moment stil te staan bij de gevolgen voor Zwollenaren. De SP dringt bij de wethouder aan op een snelle tijdelijke oplossing voor De Boeier en het herstel van een goede busverbinding voor het noorden van de Aalanden.

Statenlid Eva Schaaij:”De situatie in de Aalanden staat niet op zichzelf. Eerder voerden wij succesvol actie voor hetzelfde probleem in Stadshagen. Ook in Deventer speelt dit. Lilian Marijnssen roept in een onlangs gepubliceerd opiniestuk op tot het weer publiek maken van het openbaar vervoer. De behoeften van al onze inwoners moeten centraal worden gesteld. Mijn SP collega in de Staten van Gelderland, Maurits Gemmink, kaartte dit eveneens aan, toen een aanbesteding voor een concessie geen enkele inschrijver kreeg, omdat het traject niet rendabel zou zijn voor commerciële partijen.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button