112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sloper raakt zwaargewond op terrein IJsselcentrale

Foto's © Peter Denekamp / video © Hugo Janssen

Zwolle – Vrijdagochtend heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op het terrein van de IJsselcentrale. Een medewerker van een sloopbedrijf raakte hierbij zwaargewond. De man is met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis

Meerdere ambulances, politiewagens en brandweerwagens gingen rond kwart voor elf met spoed naar de IJsselcentraleweg. Ook de traumahelikoper van het Universitair Medisch Centrum Groningen kwam ter plaatse.

Het zwaargewonde slachtoffer wordt naar de gereedstaande ambulance gedragen.

Op het terrein worden momenteel de laatste sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Volgens woordvoerder Michael Verheul van Engie, de eigenaar van de IJsselcentrale is er een put of kuil ingestort. Hierbij zou een medewerker van sloopbedrijf Koole ernstig gewond zijn geraakt. “Over de toestand van het slachtoffer en de exacte toedracht is momenteel verder nog niets bekend. De arbeidsinspectie doet het verdere onderzoek,” aldus Verheul. De directie van sloopbedrijf Koole uit Vijfhuizen was rond het middaguur onderweg naar de IJsselcentrale.

In 2017 is Koole in opdracht van eigenaar Engie begonnen met de sloop van de IJsselcentrale. Eind vorig jaar ging het laatste gebouw van de centrale neer. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het afwerken van het terrein. Afgelopen weken bestonden de werkzaamheden uit het verwijderen van de laatste funderingsresten. Ook is de aannemer bezig met het aanvullen en egaliseren van het terrein met zand. Het gaat dan om zo’n veertigduizend kubieke meter egalisatiezand. De totale klus zal naar verwachting voor de zomer klaar zijn.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button